CHRUMKAVÉ ŠTRÚDĽOVÉ CESTO

Radí Váš osobný tréner

Zuzana Kövér

Jeseň - obdobie úžasných štrúdlí, ktoré zahrejú.

Publikované: 13 októbra, 2023

INGREDIENCIE

250 g špaldová múka hladká
3 PL čistá voda

2 PL (jablčný) ocot
1 ks vajíčko celé
60 g mäkké maslo

štipka soli

POSTUP

Všetky ingrediencie na cesto stačí poriadne vymiesiť, cesto je podobné plastelíne. Potrieme ho jemne olejom a zabalíme do fólie, necháme odpočívať približne 30 minút na teplom mieste. Potom ho už len stačí poriadne rozvaľkať  na hrúbku cca 2 mm, naplniť plnkou podľa chuti, zrolovať, popichať vidličkou a nechať piecť na papieri na pečenie v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 30 až 40 minút. Záleží od rúry, je potrebná kontrola. To, že štrúdľa je dopečená spoznáme tak, že má jemný zlatistý nádych a je pevná. Krájať ju odporúčam zúbkovaným nožom, nakoľko chrumkavá zostane vždy, nielen po dopečení. 🙂

Dobrú chuť!

Môj TIP na plnky:

JABLKOVÁ so škoricou: strúhané jablká so šupkou, mletá škorica, vanilkový cukor, šťava z polovice citróna, kokosový cukor/med na dosladenie, štipka soli, hrsť mletých mandlí

MAKOVÁ s višňami: mak mletý, štipka soli, vanilkový cukor, kokosový cukor/med na dosladenie, višňový lekvár, šťava zo zaváraných višní, zavárané višne odkôstkované, štipka mletej škorice (cesto pod plnkou stále potriem tenkou vrstvou džemu)

ORECHOVÁ s marhuľami: vlašské orechy mleté, štipka soli, vanilkový a kokosový cukor na dosladenie, marhuľový džem, šťava zo zaváraných marhúľ, zavárané marhule krájané na malé kúsky, kvapka rumu 😀  (cesto pod plnkou stále potriem tenkou vrstvou džemu)

Autor/foto: Zuzana Kövér

Ďalšie články od trénera Zuzana Kövér

OSOBNÝ TRÉNER

Tréner môže byť nevyhnutným pomocníkom pre tých, ktorí chcú dosiahnuť svoje ciele v posilňovaní a fitness. Tréner môže poskytnúť odborné poradenstvo a vedenie pri cvičení a môže pomôcť pri zostavovaní vhodného tréningového plánu.