ORIEŠKOVÉ KEŠU CRINKLES

Radí Váš osobný tréner

Zuzana Kövér

Kešu ako základ bezlepkových koláčikov - zdravé tuky v dezerte.

Publikované: 12 decembra, 2023

INGREDIENCIE

250 g kešu masla natural (smooth/crunchy)

1 ks vajíčko celé

100 g kokosový cukor

80 g kokosová múka

Štipka soli

1 ČL sódy bikarbóny

Trstinový práškový cukor na obaľovanie

POSTUP

Vajíčko vymixujeme s cukrom a štipkou soli do nadýchanej peny, pridáme kešu maslo a poriadne premiešame. Nakoniec pridáme aj kokosovú múku so sódou bikarbónou. Hmota je pomerne lepivá, ideálne je mať mokré ruky a pomôcť si polievkovou lyžicou, aby sme vedeli vytvarovať guľôčky približne rovnakej veľkosti. Cesto ale najprv necháme trošku stuhnúť v mrazničke približne 20 minút. Guľôčky, ktoré z neho tvarujeme,  následne poriadne obalíme v trstinovom práškovom cukre tak, aby ním boli úplne pokryté, práve to totiž urobí pri pečení presne dojem „popraskania“. Následne ich ukladáme na plech vystlaný papierom/fóliou na pečenie v dostatočnej vzdialenosti od seba, trošku zväčšia objem.  Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 15 – 20 minút, záleží od rúry. Po dopečení ich ešte asi 3 minútky necháme na plechu a premiestnime do dózy, v ktorej ich skladujeme.

Dobrú chuť!

Môj tip:

Miesto kešu masla môžeme rovnako použiť aj arašídové, mandľové či lieskovcové 100% natural maslo.

Autor/foto: Zuzana Kövér

Ďalšie články od trénera Zuzana Kövér

OSOBNÝ TRÉNER

Tréner môže byť nevyhnutným pomocníkom pre tých, ktorí chcú dosiahnuť svoje ciele v posilňovaní a fitness. Tréner môže poskytnúť odborné poradenstvo a vedenie pri cvičení a môže pomôcť pri zostavovaní vhodného tréningového plánu.