INGREDIENCIE
250 g ovsené vločky jemné
2 PL kokosový cukor
1 ks vanilkový cukor a med na dosladenie
150 g mandle/lieskovce/vlašské orechy mleté
1 ČL mletá škorica
Štipka soli
2 – 3 PL roztopený kokosový olej do mrveničky
Jablká, nakrájané so šupkou na menšie plátky, ochutené šťavou z citróna a kokosovým cukrom/medom
Trochu kokosového oleja na vymastenie formy
POSTUP
Jablká umyjeme a osušíme, spolu so šupkou ich nakrájame na menšie plátky či kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a dosladíme kokosovým cukrom prípadne medom a škoricou. Formu na pečenie jemne vytrieme kokosovým olejom a navrstvíme pripravenú ovocnú náplň. Mrveničku si pripravíme tak, že vločky spolu s orieškami a cukrom so štipkou soli jemne rozmixujeme, pridáme ostatné ingrediencie a kokosovým olejom roztopeným hmotu rukami spojíme do mrveničky, ktorú navrstvíme na ovocnú náplň. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 30 – 40 minút. Crumble je skvelý horúci, alebo aj studený, ako dezert alebo ako príloha k jogurtu či tvarohu.
Dobrú chuť!
Autor/foto: Zuzana Kövér