Mandľovo datľové pečené toliariky

Radí Váš osobný tréner

Zuzana Kövér

Objavte nové gastronomické zážitky, kreatívne recepty pre zdravú výživu a potešenie chute. Inšpirujte sa chutnými jedlami od Vášho osobného trénera.

Publikované: 26 mája, 2023

Ingrediencie a postup:

200g mletých mandlí natural so šupkou
200g sušených datlí natural
Štipka soli, mletá škorica (nemusíme použiť)

 

Najprv si pripravíme datle, ktoré zalejeme vriacou vodou a necháme približne 10 minút odstáť, aby zmäkli, precedíme a trošku tekutiny si necháme, keby vzniknuté cesto bolo príliš tuhé.  Len tieto dve ingrediencie nám postačia, aby vzniklo čosi úžasné a samozrejme, štipka soli, pretože všetci dobre vieme, že „soľ je nad zlato“ a najmä v prípade sladkých dezertov dokáže krásne zvýrazniť sladkosť. Vzniknutú hmotu uložíme na 15 minút do mrazničky, aby sa s ňou lepšie pracovalo, mokrými rukami tvarujeme pomocou polievkovej lyžice guľôčky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom/fóliou na pečenie. Na vytvorenie vzoru použijeme to, čo všetci v kuchyni máme – vidličku, nielen že nám vznikne pekný vzor, ale zároveň z guľôčky vznikne malý toliarik. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 12 – 15 minút, je potrebná kontrola, keďže každá rúra pečie inak. Skladujeme v chladničke do spapania. Dobrú chuť!

Môj tip:

Vzor na toliarikoch viete vyrobiť aj pučítkom na zemiaky, ak ich chcete mať hladké, stačí ich zatlačiť dnom pohára.

Ďalšie články od trénera Zuzana Kövér

OSOBNÝ TRÉNER

Tréner môže byť nevyhnutným pomocníkom pre tých, ktorí chcú dosiahnuť svoje ciele v posilňovaní a fitness. Tréner môže poskytnúť odborné poradenstvo a vedenie pri cvičení a môže pomôcť pri zostavovaní vhodného tréningového plánu.