INGREDIENCIE
250 g kešu masla natural (smooth/crunchy)
1 ks vajíčko celé
100 g kokosový cukor
80 g kokosová múka
Štipka soli
1 ČL sódy bikarbóny
Trstinový práškový cukor na obaľovanie
POSTUP
Vajíčko vymixujeme s cukrom a štipkou soli do nadýchanej peny, pridáme kešu maslo a poriadne premiešame. Nakoniec pridáme aj kokosovú múku so sódou bikarbónou. Hmota je pomerne lepivá, ideálne je mať mokré ruky a pomôcť si polievkovou lyžicou, aby sme vedeli vytvarovať guľôčky približne rovnakej veľkosti. Cesto ale najprv necháme trošku stuhnúť v mrazničke približne 20 minút. Guľôčky, ktoré z neho tvarujeme, následne poriadne obalíme v trstinovom práškovom cukre tak, aby ním boli úplne pokryté, práve to totiž urobí pri pečení presne dojem „popraskania“. Následne ich ukladáme na plech vystlaný papierom/fóliou na pečenie v dostatočnej vzdialenosti od seba, trošku zväčšia objem. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 15 – 20 minút, záleží od rúry. Po dopečení ich ešte asi 3 minútky necháme na plechu a premiestnime do dózy, v ktorej ich skladujeme.
Dobrú chuť!
Môj tip:
Miesto kešu masla môžeme rovnako použiť aj arašídové, mandľové či lieskovcové 100% natural maslo.
Autor/foto: Zuzana Kövér