PEČENÁ TEKVICA HOKKAIDO PLNENÁ MLETÝM KURACÍM MÄSOM A SYROM

Radí Váš osobný tréner

Zuzana Kövér

Hokkaido tekvica - vitamínová bomba plná vlákniny, ktorá zahreje.

Publikované: 27 septembra, 2023

INGREDIENCIE

1 ks menšia tekvica hokkaido

200g  mleté kuracie prsia

1 ČL olivový olej

100g syr Kleopatra light

Soľ, čierne korenie, mletý sušený cesnak, mletá údená červená paprika

Čierny a biely sezam

POSTUP

Tekvicu umyjeme, osušíme, rozkrojíme na polovicu a polievkovou lyžicou vyberieme jadierka tak, že nám vznikne jamka. Osolíme a okoreníme. Syr nastrúhame najemno a každú polovicu tekvice ním bohato posypeme. Pripravíme si mäso: na lyžičke olivového oleja ho krátko restujeme, ochutíme ho soľou, korením, paprikou a cesnakom. Zmes rozdelíme na polovicu a naplníme tekvicu, zasypeme strúhaným syrom, dozdobíme sezamom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 45 minút.

Dobrú chuť!

 

Autor/foto: Zuzana Kövér

Ďalšie články od trénera Zuzana Kövér

OSOBNÝ TRÉNER

Tréner môže byť nevyhnutným pomocníkom pre tých, ktorí chcú dosiahnuť svoje ciele v posilňovaní a fitness. Tréner môže poskytnúť odborné poradenstvo a vedenie pri cvičení a môže pomôcť pri zostavovaní vhodného tréningového plánu.